U bent hier

In de kijker

Sanering Vlaamse begroting postcorona

Minister Matthias Diependaele stelde recent dat hij een traject wil opmaken om de Vlaamse begroting tegen 2024 voor een som van 1,2 miljard euro te saneren en zodoende de Vlaamse overheidsfinanciën opnieuw gezond te maken na de coronacrisis. Voor deze sanering wil hij kijken naar de uitgaven, en niet naar de ontvangsten. Hoe komt de minister tot het bedrag van 1,2 miljard euro? Zal dit bedrag volstaan? Hoe wil hij deze sanering concreet uitvoeren? Spoort een en ander met het plan Vlaamse Veerkracht? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Björn Rzoska aan minister Matthias Diependaele
3205 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.