U bent hier

In de kijker

Aanbouw buitenpaviljoen Gravensteen

Voor het middeleeuwse Gravensteen in Gent is een project ‘Time Castle’ opgesteld om de bezoekersbeleving op te waarderen. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van virtual reality, en er wordt ook een muur uitgebroken om een modern paviljoen tegen het kasteel aan te bouwen. Er is kritiek op deze plannen omdat ze leiden tot een beschadiging van het historisch erfgoed. Hoe staat minister Matthias Diependaele tegenover deze plannen? Pleegt hij hierover overleg met zijn collega bevoegd voor het toerisme? Heeft hij oren naar de kritiek en zal hij het project laten stopzetten? Bekijk het verslag.

 

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.