U bent hier

In de kijker

Impact rookmelders bij woningbranden

In de eerste helft van 2020 stierven in Vlaanderen reeds meer mensen in een woningbrand dan in het hele jaar 2019. Nochtans moet er sinds 1 januari 2020 in elke woning een rookmelder hangen. Hoe bekijkt minister Matthias Diependaele deze cijfers? Hoe wil hij inzetten op sensibilisering over of handhaving van de verplichte installatie van rookmelders? Hoe loopt het overleg met de brandweer over de oorzaken en de preventie van woningbrand? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Sarah Smeyers aan minister Matthias Diependaele
3077 (2019-2020)
van Ludwig Vandenhove aan minister Matthias Diependaele
3100 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.