U bent hier

In de kijker

Maximumfactuur gezondheidszorg

In de gezondheidszorg kunnen de kosten voor de patiënt hoog oplopen. Daarom werd op federaal niveau het systeem van de maximumfactuur ingevoerd. Met de zesde staatshervorming werden bepaalde gezondheidsbevoegdheden overgedragen naar Vlaanderen. Als overgangsmaatregel bleven de kosten die een patiënt daar maakte echter meetellen voor de federale maximumfactuur. Het einde van die overgangsperiode komt ondertussen in zicht, en er is op Vlaams niveau nog geen eigen regeling uitgewerkt. Wat zijn de redenen hiervoor? Denkt minister Wouter Beke de vooropgestelde deadline voor een Vlaamse maximumfactuur nog te kunnen halen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

van Adeline Blancquaert aan minister Wouter Beke en minister Zuhal Demir
2914 (2019-2020)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Adeline Blancquaert aan minister Wouter Beke en minister Zuhal Demir
2914 (2019-2020)
van Lorin Parys aan minister Wouter Beke
3013 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.