U bent hier

In de kijker

Censuur in de media: voorstel van resolutie

In verschillende landen worden, in de nasleep van de protesten naar aanleiding van de dood van een zwarte man bij een arrestatie, afleveringen van tv-reeksen met een mogelijke racistische ondertoon offline gehaald. Leden van de Vlaams Belangfractie dienden in dit verband een voorstel van resolutie in waarin ze de Vlaamse Regering vragen om de ideologische vrijheid in de media te vrijwaren en geen politieke druk uit te oefenen die kan leiden tot (zelf)censuur. De leden van de commissie bespraken dit voorstel van resolutie, dat bij de stemming nadien werd verworpen.

Video

Verslag

358 (2019-2020) nr. 2
368 (2019-2020) nr. 2

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.