U bent hier

In de kijker

Aanpak roetfilterfraude

Uit onderzoek van de VAB blijkt dat één op de acht roetfilters bij Euro 5-dieselwagens defect is. Soms worden de roetfilters ook moedwillig verwijderd om de prestaties van de wagen te verhogen. Hierdoor hebben deze wagens een veel hogere uitstoot dan wagens met een werkende filter. De autokeuringsstations wilden deze defecten en fraude via nieuwe testapparatuur opsporen. Minister Lydia Peeters wil wachten op nieuwe Europese regels. Er blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat er mogelijk een link is tussen fijnstof en de ernst van het doormaken van COVID-19. Wat is de reden voor de beslissing van de minister? Heeft ze overleg gepleegd met haar collega-minister bevoegd voor de luchtkwaliteit? Is er gevaar voor autokeuringstoerisme door andere keuringsnormen in Vlaanderen dan in Brussel en Wallonië? Lees het verslag.

Video

Verslag

19-A (2019-2020) nr. 2-I
Bijlage: Vooraf ingediende vragen over het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken met antwoorden van de minister (pdf)

Agenda

van Els Robeyns aan minister Lydia Peeters
2210 (2019-2020)
van Marino Keulen aan minister Lydia Peeters
2280 (2019-2020)
van de Vlaamse Regering
19-A (2019-2020) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Bevoegdheden Mobiliteit en Openbare Werken van Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken
Benoeming van een verslaggever, bespreking en indicatieve stemming

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.