U bent hier

In de kijker

Aanpak roetfilterfraude

Uit onderzoek van de VAB blijkt dat één op de acht roetfilters bij Euro 5-dieselwagens defect is. Soms worden de roetfilters ook moedwillig verwijderd om de prestaties van de wagen te verhogen. Hierdoor hebben deze wagens een veel hogere uitstoot dan wagens met een werkende filter. De autokeuringsstations wilden deze defecten en fraude via nieuwe testapparatuur opsporen. Minister Lydia Peeters wil wachten op nieuwe Europese regels. Er blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat er mogelijk een link is tussen fijnstof en de ernst van het doormaken van COVID-19. Wat is de reden voor de beslissing van de minister? Heeft ze overleg gepleegd met haar collega-minister bevoegd voor de luchtkwaliteit? Is er gevaar voor autokeuringstoerisme door andere keuringsnormen in Vlaanderen dan in Brussel en Wallonië? Lees het verslag.

Video

Verslag


Agenda

van Els Robeyns aan minister Lydia Peeters
2210 (2019-2020)
van Marino Keulen aan minister Lydia Peeters
2280 (2019-2020)
van de Vlaamse Regering
19-A (2019-2020) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Bevoegdheden Mobiliteit en Openbare Werken van Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken
Benoeming van een verslaggever, bespreking en indicatieve stemming

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.