U bent hier

In de kijker

Exitstrategie sport

Minister Ben Weyts stelde een zesstappenplan met streefdata op om sport gefaseerd uit de lockdown te halen. De Nationale Veiligheidsraad bevestigde op 13 mei de eerste van die zes stappen, waardoor sport in de open lucht met maximum 20 personen opnieuw toegelaten is sinds 18 mei. Op 3 juni beslist de Nationale Veiligheidsraad over eventuele verdere stappen uit het exitplan voor de sport vanaf 8 juni. Zullen de streefdata uit het stappenplan gehaald worden? Kunnen bepaalde sporttakken al vroeger opnieuw in actie komen? Hoe reageert minister Ben Weyts op de vragen uit de sportsector? Wat met de klimsport? Lees het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.