U bent hier

In de kijker

Daling aantal rijexamens

Sinds de invoering van het nieuwe rijexamen en de nieuwe rijopleiding voor het rijbewijs B zijn het aantal afgelegde examens en uitgereikte rijbewijzen in Vlaanderen sterk gedaald. In Wallonië en Brussel zijn die aantallen net gestegen. Wat is volgens minister Lydia Peeters hiervan de oorzaak? Wijken Vlaamse kandidaat-bestuurders uit naar Wallonië en Brussel om daar hun rijbewijs te halen? Komen er specifieke verkeerslessen in het secundair onderwijs?

Video

Verslag

15 (2019-2020) nr. 5-H
van Lydia Peeters
121 (2019-2020) nr. 1
121 (2019-2020) nr. 2

Agenda

van Annick Lambrecht aan minister Lydia Peeters
409 (2019-2020)
van de Vlaamse Regering
15 (2019-2020) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Bevoegdheid Mobiliteit en Openbare Werken van Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken
Benoeming van een verslaggever en toelichting
van Lydia Peeters
121 (2019-2020) nr. 1
Benoeming van een verslaggever en toelichting

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.