U bent hier

Vergadering

woensdag 16 oktober 2019, 10.00u - Zaal Antoon Van Dyck

Voorzitter

In de kijker

Ethiek in de Sport

Het Centrum Ethiek in de Sport (ICES vzw) heeft onlangs een verkennende analyse gemaakt naar de Genderongelijkheid en heteronormativiteit in de sport. Daaruit blijkt dat een positieve evolutie merkbaar is, maar volledige gendergelijkheid en inclusie van de diversiteit aan seksuele identiteiten in de sport is nog niet bereikt. De analyse formuleerde ook concrete aanbevelingen.

Vlaamse volksvertegenwoordigers vragen nu aan minister van Sport Weyts of hij evenveel belang hecht aan het thema van gender(on)gelijkheid en heteronormativiteit in de sport als zijn voorganger, wat zijn visie is op de aanbevelingen van de vzw ICES; welke initiatieven hij daarrond zal nemen en hoe hij de rol en de toekomst ziet van ICES.

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.