U bent hier

In de kijker

Aanstelling voorzitter VFL

Op 13 juli besliste de Vlaamse Regering om Mia Doornaert aan te stellen als voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL). Dit blijkt echter niet conform te zijn met de gangbare procedure, omdat het bestuur van het VFL nog niet volledig is samengesteld. Hierover ontstond heel wat commotie bij auteurs en commentatoren. Waarom is de Vlaamse Regering afgeweken van de procedure? Heeft deze procedurefout gevolgen? Hoe wil minister Sven Gatz de gemoederen bedaren?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.