U bent hier

In de kijker

AVG en de VRT

Een nieuwe Europese verordening, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), legt regels op om burgers beter te beschermen bij het verwerken van hun persoonsgegevens. Deze verordening is sinds 25 mei 2018 van kracht. Ook de VRT moet haar privacybeleid hieraan aanpassen, maar ze blijkt nog steeds niet strikt noodzakelijke informatie te vragen van haar gebruikers. Is het privacybeleid van de VRT in overeenstemming met de AVG? Heeft de VRT de Privacycommissie geconsulteerd? Welke wijzigingen moet ze nog doorvoeren? Is minister Sven Gatz van oordeel dat de VRT in dezen een voorbeeldfunctie heeft?

Video

Verslag

van An Christiaens aan minister Sven Gatz
2088 (2017-2018)

Agenda

van Lionel Bajart aan minister Sven Gatz
2072 (2017-2018)
van An Christiaens aan minister Sven Gatz
2088 (2017-2018)
van Grete Remen aan minister Sven Gatz
2132 (2017-2018)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.