U bent hier

In de kijker

Onderwijsinspectie 2.0: ontwerp van decreet

De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in waarmee ze de onderwijsinspectie wil hervormen. Concreet betreft het wijzigingen aan de referentiekaders voor onderwijskwaliteit en voor CLB-kwaliteit (centrum voor leerlingenbegeleiding), aan het doorlichtingsscenario, aan de voorlopige erkenning van nieuwe scholen, aan de samenwerking met de inspecteurs-adviseurs levensbeschouwelijke vakken en aan de rechtspositie van de onderwijsinspectie. De leden van de commissie bespreken en stemmen eventueel over het ontwerp van decreet.

Video

Verslag

van de Vlaamse Regering
1456 (2017-2018) nr. 1
1456 (2017-2018) nr. 2
Presentatie Inspectie 2.0 (pdf)

Agenda

van de Vlaamse Regering
1456 (2017-2018) nr. 1
Verslaggevers
Jan Durnez en Jo De Ro
Gemeenschapsaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en (eventueel) stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.