U bent hier

In de kijker

Terugkommoment rijbewijs B

De huidige rijopleiding en examinering beperken zich tot de zogenoemde lagere-ordevaardigheden: voertuigbeheersing en eenvoudige verkeerssituaties. De drie grote doodsoorzaken in het verkeer hebben echter te maken met de hogere-ordevaardigheden: planning van de verkeersdeelname en het bezit van de normen en waarden van de bestuurder. Daarom wil de Vlaamse Regering via een ontwerp van decreet een verplicht terugkommoment invoeren op een ogenblik dat de beginnende automobilist over enige rijervaring beschikt. De leden van de commissie bespreken en stemmen eventueel over het ontwerp van decreet.

Video

Verslag

1418 (2017-2018) nr. 2
Bijlage: Powerpointpresentatie van minister Ben Weyts (pdf)

Agenda

van Dirk de Kort aan minister Ben Weyts
876 (2017-2018)
Regl. art. 91,4: omzetting van een niet tijdig beantwoorde schriftelijke vraag
van Joris Vandenbroucke aan minister Ben Weyts
957 (2017-2018)
van de Vlaamse Regering
1418 (2017-2018) nr. 1
Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, toelichting, bespreking en eventueel stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.