U bent hier

In de kijker

Intergemeentelijke samenwerkingen

Minister Liesbeth Homans gaf het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de opdracht om alle constructies verbonden aan de intergemeentelijke samenwerkingen in kaart te brengen. Zodoende wil ze zicht krijgen op structuren, mandaten en specifieke taken. Vandaag wisselen de leden van de commissie hierover van gedachten met minister Liesbeth Homans en met Jeroen Windey, administrateur-generaal van ABB. In samenhang hiermee beantwoordt de minister ook een vraag om uitleg over de recente maatregelen om de regels inzake de intergemeentelijke samenwerking verder aan te scherpen.

Video

Agenda

70 (2016-2017)
Externe sprekers
Liesbeth Homans (Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding) en Jeroen Windey (administrateur-generaal van het Agentschap Binnenlands Bestuur)
Verslaggever
van Michel Doomst aan minister Liesbeth Homans
2210 (2016-2017)
Externe sprekers
Jeroen Windey (administrateur-generaal van het Agentschap Binnenlands Bestuur)
van Yasmine Kherbache aan minister Liesbeth Homans
2353 (2016-2017)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.