U bent hier

In de kijker

Conceptnota lerarenopleiding: hoorzitting

De Vlaamse Regering wil de lerarenopleiding hervormen door onder andere het invoeren van een verplichte niet-bindende toelatingsproef voor de studenten, het aanbod aan opleidingen te stroomlijnen en de opleidingen onder te brengen bij de universiteiten, de hogescholen en de zogenaamde School of Arts. Ze bundelde haar plannen hierover in een conceptnota. De leden van de commissie houden in dit verband een hoorzitting met verschillende professoren en opleidingsverstrekkers.

Video

Verslag

741 (2015-2016) nr. 2
741 (2015-2016) nr. 3
Bijlage 1: Powerpointpresentatie van minister Hilde Crevits (pdf)

Agenda

van Hilde Crevits
741 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met als sprekers: - prof. dr. Geert Kelchtermans, Centrum voor Onderwijsbeleid en -vernieuwing en Lerarenopleiding KU Leuven - prof. dr. Martin Valcke, vakgroep Onderwijskunde UGent - prof. dr. Nadine Engels, vakgroep Educatiewetenschappen VUB - Johan Veeckman, voorzitter VLHORA - Toon Martens, algemeen directeur UC Leuven-Limburg - Lut Lippeveld, directeur CVO De Oranjerie

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.