U bent hier

In de kijker

Conceptnota lerarenopleiding: hoorzitting

De Vlaamse Regering wil de lerarenopleiding hervormen door onder andere het invoeren van een verplichte niet-bindende toelatingsproef voor de studenten, het aanbod aan opleidingen te stroomlijnen en de opleidingen onder te brengen bij de universiteiten, de hogescholen en de zogenaamde School of Arts. Ze bundelde haar plannen hierover in een conceptnota. De leden van de commissie houden in dit verband een hoorzitting met verschillende professoren en opleidingsverstrekkers.

Video

Verslag

741 (2015-2016) nr. 2
741 (2015-2016) nr. 3
Bijlage 1: Powerpointpresentatie van minister Hilde Crevits (pdf)

Agenda

van Hilde Crevits
741 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met als sprekers: - prof. dr. Geert Kelchtermans, Centrum voor Onderwijsbeleid en -vernieuwing en Lerarenopleiding KU Leuven - prof. dr. Martin Valcke, vakgroep Onderwijskunde UGent - prof. dr. Nadine Engels, vakgroep Educatiewetenschappen VUB - Johan Veeckman, voorzitter VLHORA - Toon Martens, algemeen directeur UC Leuven-Limburg - Lut Lippeveld, directeur CVO De Oranjerie

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.