U bent hier

In de kijker

M-decreet in de praktijk

Door het M-decreet stromen heel wat kinderen van het buitengewoon onderwijs richting het gewoon onderwijs. Het M-decreet bevat ook een waarborgregeling waardoor lesuren, omkadering en expertise uit het buitengewoon onderwijs mee volgen naar het gewoon onderwijs. Er is ook een prewaarborgregeling, omdat de shift richting inclusief onderwijs zich al vroeger doorzette dan verwacht. Gaan de werkingsmiddelen nu integraal over van het buitengewoon naar het gewoon onderwijs? Wanneer presenteert minister Hilde Crevits het hervormd ondersteuningssysteem, waarin ook het geïntegreerd onderwijs en het inclusief onderwijs worden opgenomen? Hoe zit het met de slaagkansen van kinderen die zijn overgegaan van het buitengewoon naar het gewoon onderwijs?

Verslag

van Bart Van Malderen aan minister Hilde Crevits
2497 (2015-2016)
van Ingeborg De Meulemeester aan minister Hilde Crevits
2533 (2015-2016)

Agenda

van Bart Van Malderen aan minister Hilde Crevits
2497 (2015-2016)
van Ingeborg De Meulemeester aan minister Hilde Crevits
2533 (2015-2016)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.