U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 7 december 2011, 15.02u

van Joris Van Hauthem, Filip Dewinter, Gerda Van Steenberge en Marijke Dillen
1396 (2011-2012) nr. 1
De voorzitter

Voorstel tot spoedbehandeling

Dames en heren, vanmiddag heeft de heer Joris Van Hauthem bij motie van orde een voorstel tot spoedbehandeling gedaan van het voorstel van resolutie van de heren Joris Van Hauthem en Filip Dewinter en de dames Gerda Van Steenberge en Marijke Dillen betreffende een proeve van grondwet voor de toekomstige onafhankelijke Vlaamse staat.

Mijnheer Van Hauthem, ik stel voor dat u nu even toelicht waarom het door u eerder vandaag aangehaalde voorstel van resolutie met spoed moet worden behandeld, tenzij u het ermee eens zou zijn ook dit punt een week uit te stellen.

Joris Van Hauthem

Voorzitter, we zullen u voor één keer tegemoetkomen en de behandeling een week uitstellen.

De voorzitter

Dan is aldus beslist.

Regeling van de werkzaamheden
Regeling van de werkzaamheden

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.