U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 7 februari 2007, 14.14u

Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging van een nieuw lid
De voorzitter

Dames en heren, bij brief van 22 januari 2007 heeft de heer Hubert Brouns met ingang van 1 februari 2007 ontslag genomen als Vlaams volksvertegenwoordiger.

De opvolger die in aanmerking komt om hem te vervangen, is mevrouw Sonja Claes.

De geloofsbrieven van mevrouw Sonja Claes werden reeds goedgekeurd in onze plenaire vergadering van 6 juli 2004. Een aanvullend onderzoek door het Algemeen Secretariaat heeft uitgewezen dat sindsdien geen wijziging is opgetreden in de vervulling van de verkiesbaarheidsvoorwaarden van mevrouw Claes.

Ik stel dan ook voor niet opnieuw een commissie te benoemen voor het onderzoek van de geloofsbrieven van mevrouw Sonja Claes.

Is het Parlement het daarmee eens? (Instemming)

Ik roep mevrouw Sonja Claes uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig haar uit de grondwettelijke eed af te leggen, die luidt als volgt : "Ik zweer de Grondwet na te leven."

- Mevrouw Sonja Claes legt de grondwettelijke eed af.

Mevrouw Claes, namens alle collega's heet ik u van harte welkom in het Vlaams Parlement. (Applaus)

Ingekomen stukken en mededelingen
Samenstelling van de commissies

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.