U bent hier

Plenaire vergadering

dinsdag 5 juli 2005, 14.04u

van Francis Vermeiren, Eric Van Rompuy, Mark Demesmaeker, Etienne Schouppe en Jos Bex
445 (2004-2005) nr. 1
De voorzitter

Aan de orde is de hoofdelijke stemming over de actualiteitsmotie van de heren Vermeiren, Van Rompuy, Demesmaeker, Schouppe en Bex tot besluit van het op 5 juli 2005 gehouden actualiteitsdebat over de toekomst van de luchthaven van Zaventem.

De motie wordt met 52 stemmen tegen 3 bij 23 onthoudingen aangenomen.

Ik stel vast dat de meerderheid niet in aantal is bij de stemmingen. We zijn een constructieve oppositie en zien dat voor een keer door de vingers. Morgen en overmorgen zullen we dat niet meer tolereren.

Ludwig Caluwé

Procentueel is de meerderheid minstens zo sterk aanwezig als de fractie van Vlaams Belang.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.