U bent hier

Plenaire vergadering

dinsdag 21 december 2004, 10.03u

Onderzoek van de geloofsbrieven
De voorzitter

Bij brief van 13 december 2004 heeft de heer Jean Geraerts met ingang van 16 december 2004 ontslag genomen als Vlaams volksvertegenwoordiger. Wij danken hem voor zijn inzet. De heer Geraerts heeft als oud-mijnwerker een politieke carrière opgebouwd in het Vlaams Parlement. In de commissie voor Financiën en Begroting volgde hij veel dossiers.

De opvolger die in aanmerking komt om hem te vervangen, is mevrouw Katleen Martens.

De geloofsbrieven van mevrouw Katleen Martens werden al goedgekeurd in onze plenaire vergadering van 22 juli 2004. Een aanvullend onderzoek door het Algemeen Secretariaat heeft uitgewezen dat sindsdien geen wijziging is opgetreden in de vervulling van de verkiesbaarheidsvoorwaarden van mevrouw Katleen Martens.

Ik stel dan ook voor niet opnieuw een commissie te benoemen voor het onderzoek van de geloofsbrieven.

Is het Parlement het daarmee eens? (Instemming)

Ik roep mevrouw Katleen Martens uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig haar uit de grondwettelijke eed af te leggen, die luidt als volgt: "Ik zweer de Grondwet na te leven."

Mevrouw Katleen Martens legt de grondwettelijke eed af.

Namens alle collega's heet ik u van harte welkom in het Vlaams Parlement. (Applaus)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.