Search in Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement in rep en roer’. Zo heet het stripalbum dat het Vlaams Parlement vandaag naar aanleiding van zijn 50ste verjaardag lanceerde. Tijdens een feestelijke voorstelling mochten de leerlingen van het Sint-Catharinacollege uit Geraardsbergen de strip als eerste inkijken. Bovendien aten ze taart met voorzitter Liesbeth Homans en maakten ze kennis met levende kunstlegende Paul Van Hoeydonck. Zijn beroemde werk 'Fallen Astronaut' speelt de hoofdrol in de nieuwe strip.

'Fallen Astronaut' in de hoofdrol

Geen strips zonder striphelden. Dat geldt ook voor onze strip. In ‘Het Vlaams Parlement in rep en roer’ speelt de 'Fallen Astronaut', het beroemde kunstwerk dat sinds 1971 op de maan ligt, de hoofdrol.  Speciaal voor de lancering van de strip kwam Paul Van Hoeydonck, de maker ervan, ook langs in het Vlaams Parlement en maakte hij kennis met de uitgenodigde leerlingen en de voorzitter.

De Vlaamse beeldhouwer schonk bij de opening van het nieuwe parlementsgebouw in 1996 een kopie van zijn kunstwerk aan het Vlaams Parlement. Dat verklaart meteen de keuze voor de Fallen Astronaut als held van het stripverhaal. Het bekende beeldje kan je hier vandaag trouwens nog steeds komen bekijken. 

Een zoet onderonsje

Na een boeiende rondleiding en een workshop marsepein maken, schoven de leerlingen aan tafel met de voorzitter en deelden ze hun indrukken over de strip en hun bezoek met haar. Ook de scenarist en tekenaar van de strip en Paul Van Hoeydonck namen plaats. Wat volgde, was een gezellige babbel met zelfgemaakte marsepein en een stukje taart. Na afloop vertrokken de leerlingen tevreden met een gesigneerd exemplaar van de nieuwe strip. 

Voorzitter van het Vlaams Parlement Liesbeth Homans en kunstenaar Paul Van Hoeydonck tijdens de voorstelling van de nieuwe strip van het Vlaams Parlement
Twee bakker dienen een grote taart op
Scroll to top