U bent hier

In de kijker

Federale herberekening van fiscale inkomsten voor Vlaanderen

Vorige week raakten nieuwe cijfers bekend over de dotatie die Vlaanderen van de federale overheid ontvangt. Door een herraming van de fiscale ontvangsten zou er nu een kleine meerinkomst zijn voor Vlaanderen in plaats van een minderontvangst. De communicatie hierover gaf aanleiding tot discussie: minister Annemie Turtelboom antwoordde woensdag op een actuele vraag dat ze de informatie niet rechtstreeks had ontvangen en dat de cijfers nog niet definitief waren. Hoe zien de definitieve cijfers eruit? Wat zijn de gevolgen voor de Vlaamse begroting? Wanneer was de minister op de hoogte van een en ander? Hoe zal de communicatie in de toekomst verlopen?
Interpellaties van Jan Bertels en Björn Rzoska aan minister van Begroting Annemie Turtelboom

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.