U bent hier

In de kijker

Discriminatie op de arbeidsmarkt: verschillende organisaties doen hun zeg

Op 25 februari werd in de plenaire vergadering nog een actualiteitsdebat gehouden over discriminatie van werknemers bij dienstenchequebedrijven. Maar het probleem doet zich niet enkel daar voor: ook op de ruimere arbeidsmarkt worden sollicitanten gediscrimineerd, onder andere op basis van hun afkomst. De leden van de commissie houden hierover vandaag een hele dag hoorzittingen met vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers en organisaties die zich met discriminatie bezighouden.

Video

Agenda

Discriminatie op de arbeidsmarkt
Hoorzitting met vertegenwoordigers van:
- Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB)
- Afdeling Toezicht en Handhaving van het Departement Werk en Sociale Economie
- Interfederaal Gelijkekansencentrum
- Minderhedenforum vzw

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.