U bent hier

In de kijker

Discriminatie woningmarkt

Uit onderzoek van de huurwoningmarkt in Gent blijkt dat personen met een vreemde naam, fysieke beperking of sociale uitkering in 1 op 3 gevallen ongelijk worden behandeld. De stad Gent wil hier optreden via een non-discriminatiepact. Wat is het standpunt van minister Liesbeth Homans over dit onderzoek? Hoe staat ze tegenover praktijktesten om discriminatie aan te pakken? Pleegt ze overleg met de stad Gent?
Vragen van Jelle Engelbosch en Joris Vandenbroucke

Video

Agenda

van Michèle Hostekint aan minister Liesbeth Homans
1328 (2014-2015)
van Joris Vandenbroucke aan minister Liesbeth Homans
1552 (2014-2015)
van An Moerenhout aan minister Liesbeth Homans
1629 (2014-2015)
van Bart Van Malderen aan minister Liesbeth Homans
1582 (2014-2015)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.