U bent hier

Vergadering

donderdag 17 juni 2021, 14.00u - Zaal Peter Paul Rubens

Voorzitter

In de kijker

Activering langdurig zieken: hoorzitting

De jongste jaren is er een stijging van het aantal langdurig zieken. Hun re-integratie op de arbeidsmarkt wordt daardoor ook steeds moeilijker. Leden van de CD&V-fractie en leden van de N-VA-fractie dienden daarom elk afzonderlijk conceptnota’s in met voorstellen om langdurig zieken opnieuw te activeren op de arbeidsmarkt, zoals inzetten op gezonde werkomstandigheden, werkbaar werk en proeftuinen voor re-integratie. De leden van de commissie houden in dit verband een hoorzitting met arbeidsmarktexpert Jan Denys van Randstad en vertegenwoordigers van het Overlegplatform Handicap en Arbeid, van de GOB’s (Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddelingsdiensten) en van UNIZO.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Externe sprekers
Jan Denys (arbeidsmarktexpert Randstad), Eline Bruneel (beleidsmedewerker Vlaams Patiëntenplatform en Overlegplatform Handicap en Arbeid), Wim Geluykens (expert Kom op tegen Kanker en Overlegplatform Handicap en Arbeid), Christel Witgeers (algemeen directeur Emino GOB), Yves Moriën (directeur LIV aan het werk GOB) en Erik De Bom (adviseur sociale zaken UNIZO)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.