U bent hier

In de kijker

Voedselverspilling: onderzoek Rekenhof

De Verenigde Naties streven naar een halvering van de voedselverspilling in winkels en bij consumenten en een vermindering van het voedselverlies in de productie- en bevoorradingsketens tegen 2030. Vlaanderen maakte in opvolging hiervan een Ketenroadmap Voedselverlies 2015-2020 op. Daarbij engageerde de Vlaamse Regering er zich, samen met de sectororganisaties in de voedselketen, toe om het voedselverlies tegenover 2015 te beperken met 15 procent tegen 2020 en met 30 procent tegen 2025. Het Rekenhof hield deze ketenroadmap tegen het licht, en merkte op dat er geen afzonderlijk budget is uitgetrokken voor dit traject, maar enkel projectsubsidies. Ook ontbreken er indicatoren om het beleid op te volgen. Hoe staat minister Hilde Crevits tegenover de bevindingen van het Rekenhof? Hoe wil ze eraan tegemoetkomen? Wat met het nieuwe Actieplan voedselverlies en biomassa(rest)stromen circulair 2021-2025? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.