U bent hier

In de kijker

Aanpak EU digitalisering: gedachtewisseling

De leden van de commissie bespraken in een vorige vergadering met minister-president Jan Jambon hoe de Vlaamse Regering in haar Europabeleid de topic digitalisering aanpakt. Recenter wisselden ze met Jan Buysse van het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap van gedachten over het Europese digitaliseringsproject van de Europese instanties zelf. In deze vergadering sloten ze de bespreking van dit thema vanuit het Vlaams Parlement af met een gedachtewisseling hierover met Europarlementslid Geert Bourgeois en met Axel Buyse, diplomatiek vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering bij de EU, die het grote aandeel digitalisering in de Vlaamse bijdrage aan het Belgische herstelplan toelichtte.

Video

Verslag

85 (2020-2021)
Externe sprekers
Geert Bourgeois (Vlaams Europarlementslid) en Axel Buyse (diplomatiek vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering bij de EU)
797 (2020-2021) nr. 1
Presentatie digitalisering in Plan voor Herstel en Veerkracht (pdf)

Agenda

85 (2020-2021)
Externe sprekers
Geert Bourgeois (Vlaams Europarlementslid) en Axel Buyse (diplomatiek vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering bij de EU)

De Vlaamse Europarlementsleden worden voor de gedachtewisseling uitgenodigd

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.