U bent hier

In de kijker

Digisprong: conceptnota Vlaamse Regering

De coronacrisis maakte pijnlijk duidelijk dat niet alle leerlingen in Vlaanderen beschikken over een ICT-toestel om de lessen in afstandsleren te kunnen volgen. Ook blijkt uit internationale vergelijkingen dat het Vlaams onderwijs inzake digitalistering achterophinkt. Daarom wil de Vlaamse Regering in het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ 375 miljoen euro investeren in een grote digisprong voor alle scholen, leerlingen en leerkrachten. Zo krijgt elk kind in het vijfde leerjaar een eigen ICT-toestel. De Vlaamse Regering goot haar plannen voor deze digisprong in een conceptnota met vier speerpunten en bijbehorende acties. De leden van de commissie bespraken deze conceptnota.

Video

Verslag

van Ben Weyts
591 (2020-2021) nr. 1
Externe sprekers
Ben Weyts (viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand)
591 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Ben Weyts
591 (2020-2021) nr. 1
Externe sprekers
Ben Weyts (viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand)
Bespreking

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.