U bent hier

In de kijker

Impact coronamaatregelen op jongeren

Jongeren voelen zich niet gehoord in deze coronatijden, omdat de beslissingen over hun leefwereld zoals het onderwijs en het jeugdwerk boven hun hoofden worden genomen zonder inspraak. Uit de cijfers van hulplijn Awel blijkt ook dat jongeren zich onzeker voelen over de toekomst. Ze informeren zich over de maatregelen ook via sociale media, wat een gevaar op misinformatie inhoudt. Hoe staat minister Benjamin Dalle tegenover deze bevindingen? Hoe wil hij het kinder- en jongerenperspectief centraal stellen? Hoe wil hij minister erover waken dat de informatie die jongeren bereikt via niet-officiële bronnen toch correct is? Welke sensibiliseringsacties wil hij nemen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

11:15 uur

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.