U bent hier

Vergadering

donderdag 20 februari 2020, 14.00u - Zaal Antoon Van Dyck

Voorzitter

In de kijker

Voortgangsrapportage Oosterweelverbinding

Na een lang onderhandelingsproces onder leiding van een intendant sloten de Vlaamse Regering, het Antwerpse stadsbestuur en de actiegroepen op 15 maart 2017 een akkoord over het Antwerpse mobiliteitsdossier: het Toekomstverbond. Dit Toekomstverbond steunt op vijf pijlers: het sluiten van de Antwerpse ring, een overkapping van de ring, een modal shift van 50/50, het noordelijk Haventracé en een verdere samenwerking tussen alle actoren. De leden van de commissie bespreken in deze voortgangsrapportage het verslag over de uitvoering van dit Toekomstverbond met minister Lydia Peeters, met Filip Boelaert, secretaris-generaal Departement Mobiliteit en Openbare Werken, met David Van Herreweghe en Luc Hellemans, respectievelijk voorzitter van de raad van bestuur en algemeen directeur van Lantis, en met Alexander D'Hooghe, intendant.

Video

Agenda

van de Vlaamse Regering
66 (2019-2020) nr. 1
Externe sprekers
Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken), Filip Boelaert (secretaris-generaal Departement Mobiliteit en Openbare Werken), David Van Herreweghe (voorzitter Raad van Bestuur Lantis), Luc Hellemans (algemeen directeur Lantis) en Alexander D'Hooghe (intendant)
Bespreking

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.