U bent hier

In de kijker

Overdracht Amerikaans Theater

Het Amerikaans Theater in Laken, onder beheer van de federale overheid, staat reeds jaren leeg. De Vlaamse Regering vraagt in haar regeerakkoord 2019-2024 de overdracht van deze zaal naar Vlaanderen om er een Vlaamse culturele pool van te maken, onder beheer van de Ancienne Belgique (AB). Ook Brussel heeft interesse getoond in deze zaal. De Federale Regering heeft nu laten weten dat ze het gebouw wil afstoten. Zal minister-president Jan Jambon onderhandelingen opstarten met de federale overheid? Heeft hij contact gehad met minister-president Rudi Vervoort van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest? Wat is de stand van zaken?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.