U bent hier

In de kijker

Nieuwe filmkeuring

De filmkeuring in België wordt nog steeds geregeld door een wet uit 1920, maar die is gedateerd. Door de zesde staatshervorming zijn de gemeenschappen bevoegd geworden voor de filmkeuring. Minister Sven Gatz sloot een samenwerkingsakkoord met zijn Franstalige en Duitstalige collega’s over de uniforme classificatie van nieuwe films in de bioscoop via een Kijkwijzersysteem. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in om in te stemmen met dit samenwerkingsakkoord. De leden van de commissie bespreken en stemmen over dit ontwerp van decreet.

Video

Verslag

1865 (2018-2019) nr. 2
1892 (2018-2019) nr. 2

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.