U bent hier

In de kijker

Brede weersverzekering: voorstel van decreet

Leden van de meerderheidsfracties dienden een voorstel van decreet in om het Algemene Rampenfonds en het Landbouwrampenfonds te fuseren en een brede weersverzekering in te voeren. Die verzekering moet een tegemoetkoming bieden bij schade aan landbouwgewassen. Tijdens een vorige vergadering van de verenigde commissies Financiën en Landbouw vroegen de leden van de oppositie een tweede lezing van het voorstel van decreet. Hierdoor hervat de commissie vandaag de artikelsgewijze bespreking van het voorstel van de decreet en stemt ze erover.

Video

Verslag

van Jos De Meyer, Jelle Engelbosch, Francesco Vanderjeugd, Paul Cordy, Bart Dochy en Sofie Joosen
1853 (2018-2019) nr. 1
1853 (2018-2019) nr. 4
1853 (2018-2019) nr. 5
1853 (2018-2019) nr. 7

Agenda

van Jos De Meyer, Jelle Engelbosch, Francesco Vanderjeugd, Paul Cordy, Bart Dochy en Sofie Joosen
1853 (2018-2019) nr. 1
Verslaggevers
Herman De Croo en Bart Caron
Gewestaangelegenheid
Tweede lezing (Regl. art. 75)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.