U bent hier

In de kijker

Adoptie in jeugdhulptraject: hoorzitting

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. Adoptie zonder toestemming van de ouders komt tot nu toe enkel voor in stiefoudergezinnen. Leden van de N-VA-fractie dienden een conceptnota in waarin ze ervoor pleiten om dit soort adoptie ook mogelijk te maken in een context van jeugdhulp in Vlaanderen, als allerlaatste optie of in bijzondere gevallen. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met vertegenwoordigers van de Vereniging voor Adoptiekind en Gezin (VAG) en van geadopteerd.be.

Video

Verslag

van Lorin Parys, Tine van der Vloet, Elke Sleurs, Lies Jans, Danielle Godderis-T'Jonck en Ingeborg De Meulemeester
1691 (2017-2018) nr. 1
1691 (2017-2018) nr. 2
1691 (2017-2018) nr. 3
1690 (2017-2018) nr. 2
1690 (2017-2018) nr. 3

Agenda

van Lorin Parys, Tine van der Vloet, Elke Sleurs, Lies Jans, Danielle Godderis-T'Jonck en Ingeborg De Meulemeester
1691 (2017-2018) nr. 1
Verslaggevers
Katrien Schryvers, Martine Taelman en Elke Van den Brandt
Hoorzitting met: - VAG - geadopteerd.be
van Katrien Schryvers, Vera Jans, Cindy Franssen, Griet Coppé, Sonja Claes en Tinne Rombouts
1690 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met: - Cachet - Bruno Vanobbergen, Leen Ackaert en Sofie Van Rumst, Kinderrechtencommissariaat - Oudersparticipatie Jeugdhulp Vlaanderen - Unie van Nederlandstalige Jeugdmagistraten - Jan Bosmans, Vlaams Welzijnsverbond
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.