U bent hier

In de kijker

Jeugddelinquentierecht: hoorzitting

De Vlaamse Regering diende bij het parlement een ontwerp van decreet in dat het jeugddelinquentierecht vorm moet geven. Centraal in dit ontwerp staat een evenwichtige aanpak van de jeugddelinquentie: jongeren tussen 12 en 18 jaar die een delict plegen, krijgen meer verantwoordelijkheid en meer kansen om het goed te maken. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met professor Stefaan Pleysier van de KU Leuven, met professor Jenneke Christiaens van de VUB, met kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen, met Miet Neyens van Cachet, met Sonja Van Deynse en Stefaan Viaene van Herstelgerichte en Constructieve Afhandelingen, met Wendy Vanvelthoven en Dirk De Waele van het College van Procureurs-Generaal, en met Jan Bosmans van het Vlaams Welzijnsverbond.

Video

Verslag

van de Vlaamse Regering
1670 (2017-2018) nr. 1
1670 (2017-2018) nr. 6
1670 (2017-2018) nr. 7
1670 (2017-2018) nr. 11
Overzichtnota bevoegdheid Brussel (pdf)

Agenda

van de Vlaamse Regering
1670 (2017-2018) nr. 1
Verslaggevers
Ingeborg De Meulemeester en Bart Van Malderen
Gemeenschapsaangelegenheid
Hoorzitting met: - Prof. Stefaan Pleysier, Leuvens Instituut voor Criminologie, KU Leuven - Prof. Jenneke Christiaens, VUB - Bruno Vanobbergen, kinderrechtencommissaris - Miet Neyens, coördinator, Cachet - Sonja Van Deynse en Stefaan Viaene, Herstelgerichte en Constructieve Afhandelingen - Wendy Vanvelthoven en Dirk De Waele, College van Procureurs-Generaal - Jan Bosmans, Vlaams Welzijnsverbond
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.