U bent hier

In de kijker

Hervorming culturele bovenbouw

De culturele bovenbouw in Vlaanderen bevat alle intermediaire organisaties tussen de cultuuroverheid en -administratie enerzijds en het culturele veld anderzijds. Het regeerakkoord 2014-2019 en ook de beleidsnota Cultuur 2014-2019 bevatten passages over de hervorming van de culturele bovenbouw, meer specifiek over synergie en een integrale aanpak in de sector. Leden van de N-VA-fractie dienden een conceptnota in om de krachtlijnen van deze hervorming concreet te maken. De commissie bespreekt de conceptnota en wisselt van gedachten met minister Sven Gatz over de hervorming van de culturele bovenbouw.

Video

Verslag

1416 (2017-2018) nr. 2
89 (2017-2018)
Externe sprekers
Sven Gatz (Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel)

Agenda

van Marius Meremans, Cathy Coudyser, Manuela Van Werde, Wilfried Vandaele, Miranda Van Eetvelde en Paul Cordy
1416 (2017-2018) nr. 1
Benoeming van een verslaggever, toelichting en bespreking
89 (2017-2018)
Externe sprekers
Sven Gatz (Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.