U bent hier

In de kijker

Geschillen in welzijns- en gezondheidszorg: conceptnota

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. Geschillen tussen gebruikers en aanbieders in de welzijns- en gezondheidszorg worden zelden voor de rechtbank gebracht. Niet zelden ligt de hoge kostprijs van een gerechtelijke procedure hiervoor aan de basis, maar ook de vrees van de gebruikers dat zo’n procedure hun zorg in het gedrang zal brengen. Leden van de CD&V-fractie dienden daarom een conceptnota om een intersectorale commissie op te richten die dergelijke geschillen buiten de rechtbank kan regelen. De indieners lichten vandaag hun conceptnota toe.

Video

Verslag

1588 (2017-2018) nr. 2
1564 (2017-2018) nr. 2
1564 (2017-2018) nr. 3

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

verslag door Björn Anseeuw
6 (2017-2018)
Verslaggever
Bespreking en conclusie

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.