U bent hier

In de kijker

Conceptnota leegstandsbeheer

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. In Vlaanderen staan bijna 60.000 panden meer dan een jaar leeg. Leden van de CD&V-fractie dienden een conceptnota in om deze leegstand, naar analogie met de regelgeving in Nederland, aan te pakken via organisaties die aan leegstandsbeheer doen. De conceptnota wil het Steunpunt Wonen laten onderzoeken welke mogelijkheden Vlaanderen hiertoe heeft. De leden van de commissie houden in dit verband een hoorzitting met vertegenwoordigers van leegstandsbeheerder Camelot Europe, van de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen, van het Vlaams Huurdersplatform en van Samenlevingsopbouw Antwerpen.

Video

Verslag

1415 (2017-2018) nr. 2
1415 (2017-2018) nr. 3
1437 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van An Christiaens, Dirk de Kort, Katrien Partyka, Valerie Taeldeman, Katrien Schryvers en Griet Coppé
1415 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met: - Dorien Oerlemans, salesmanager België, Camelot Europe - Pieter Decelle, beleidsmedewerker Wonen, CIB (Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen) - Geert Inslegers, juridisch beleidsmedewerker, Vlaams Huurdersplatform - Jamal Belmahi, projectcoördinator, en Lief Vogels, opbouwwerker, Samenlevingsopbouw Antwerpen
1437 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Dirk de Kort
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.