U bent hier

In de kijker

Voortgangsrapportage Toekomstverbond Antwerpen

In de loop van het zittingsjaar 2016-2017 kwam er een doorbraak in de jarenlange pogingen om de verkeersknoop in de stad en de regio Antwerpen op te lossen met een derde Scheldekruising. De burgerbewegingen en de Vlaamse Regering kwamen tot een vergelijk met de intrekking van klachten bij de Raad van State tot gevolg. De gezamenlijke keuze voor een overkapping van de Antwerpse ring speelde daarbij een grote rol. Alle betrokken instanties en burgerbewegingen sloten een Toekomstverbond voor Bereikbaarheid en Leefbaarheid in Antwerpen af. De leden van de commissie bespreken de uitvoering van dit toekomstverbond met minister Ben Weyts, met minister Bart Tommelein, met Filip Boelaert van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW), met Jan Van Rensbergen van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), met Alexander D'Hooghe, de intendant voor de overkapping van de Antwerpse Ring, en met Peter Vermeulen namens de burgerbewegingen stRaten-generaal, Ademloos en Ringland.

Video

Verslag

66 (2016-2017) nr. 2
66 (2016-2017) nr. 4
66 (2016-2017) nr. 6

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.