U bent hier

In de kijker

Cijfers sancties VDAB voor werkzoekenden

Sinds 2016 is de VDAB bevoegd om werkzoekenden te sanctioneren als ze onvoldoende inspanningen leveren om opnieuw aan het werk te gaan. De cijfers over de opgelegde sancties liggen lager dan toen de RVA hier nog voor bevoegd was. Daartegenover staat dat de VDAB inzake controle en sanctionering een andere aanpak hanteert dan de RVA. Geven de cijfers het optreden van de VDAB correct weer? Hoe verklaart minister Philippe Muyters de verschillen? Welke maatregelen zal hij nemen? Komt er een strengere aanpak?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.