U bent hier

In de kijker

Conceptnota kinderbijslag: hoorzitting

Door de zesde staatshervorming is Vlaanderen bevoegd geworden voor de kinderbijslagen. De Vlaamse Regering stelde een conceptnota op waarin ze haar toekomstvisie voor de kinderbijslagregeling uiteenzet in het kader van het gezinsbeleid. De leden van de commissie houden een hoorzitting over deze conceptnota met vertegenwoordigers van de Federatie Kinderopvang, van Decenniumdoelen 2017 en met de verantwoordelijke voor de IT-oplossing voor het Groeipakket.

Video

Verslag

796 (2015-2016) nr. 2
Bijlage: Presentatie van Toon Vanheukelom KU Leuven (pdf)
11 (2017-2018)
Externe sprekers
Bruno Vanobbergen (Kinderrechtencommissaris) en Inge Schoevaerts (secretaris van de Commissie van Toezicht voor Jongeren)
1358 (2017-2018) nr. 1

Agenda

van Hilde Crevits en Jo Vandeurzen
796 (2015-2016) nr. 1
Verslaggevers
Katrien Schryvers en Elke Van den Brandt
Hoorzitting met als sprekers: - Wim Van Esch, coördinator, Federatie Kinderopvang - Jos Geysels, voorzitter, en Stijn Gryp, lid van de stuurgroep, Decenniumdoelen 2017 - Jos Verrelst, product owner Groeipakket, Cegeka
11 (2017-2018)
Externe sprekers
Bruno Vanobbergen (Kinderrechtencommissaris) en Inge Schoevaerts (secretaris van de Commissie van Toezicht voor Jongeren)
Verslaggever
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.