U bent hier

In de kijker

Taaldecreet

Uitspraken van het Europees Hof van Justitie maken een aanpassing van het Taaldecreet nodig: het Taaldecreet vormt in een aantal gevallen een belemmering voor het Europese vrije verkeer van werknemers en goederen. Het Taaldecreet werd al gewijzigd, maar volgens sommigen gaan die wijzigingen niet ver genoeg en wacht er een nieuwe veroordeling. Over die problematiek diende de CD&V-fractie een conceptnota in. De nota werd enkele weken geleden toegelicht in de commissie, vandaag houden de commissieleden hierover een hoorzitting met experts in deze materie.

Video

Verslag

1098 (2016-2017) nr. 2
1098 (2016-2017) nr. 3

Agenda

van Robrecht Bothuyne, Peter Van Rompuy, An Christiaens, Sonja Claes en Koen Van den Heuvel
1098 (2016-2017) nr. 1
Verslaggevers
Imade Annouri en Grete Remen
Hoorzitting met: - Veronique Leroy, adviseur, Voka (Vlaams netwerk van ondernemingen) - Chris Engels, advocaat, Claeys & Engels - Jules Stuyck, advocaat, Liedekerke Wolters - Elke Cloots, assistent, Faculteit Rechten, Universiteit Hasselt

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.