U bent hier

In de kijker

Conceptnota’s handelshuur: hoorzitting

De handelshuurwetgeving, die zo’n zestig jaar geleden werd opgesteld, is aan modernisering toe. De zesde staatshervorming heeft Vlaanderen hieromtrent ook nieuwe bevoegdheden gegeven. Daarom stelden respectievelijk leden van de N-VA en leden van CD&V conceptnota’s op om ruimte te bieden voor flexibel ondernemen en de weg te effenen voor Vlaams decreetgevend werk. Hierover houden de commissieleden vandaag een hoorzitting met vertegenwoordigers uit de sector.

Verslag

690 (2015-2016) nr. 2
690 (2015-2016) nr. 3
van An Christiaens, Peter Van Rompuy, Robrecht Bothuyne, Sonja Claes, Koen Van den Heuvel en Katrien Schryvers, verslag door Emmily Talpe en Güler Turan
730 (2015-2016) nr. 1
730 (2015-2016) nr. 2
730 (2015-2016) nr. 3

Agenda

van An Christiaens, Peter Van Rompuy, Robrecht Bothuyne, Sonja Claes, Koen Van den Heuvel en Katrien Schryvers, verslag door Emmily Talpe en Güler Turan
730 (2015-2016) nr. 1
Verslaggevers
Hoorzitting met: - Kristof Willekens, medewerker studiedienst, Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO) - Katelijne D'Hauwers, directeur, Verenigde Eigenaars (VE) - Filip de Bois en Lieven Peeters, leden van de Belgian Luxembourg Council of Shopping Centers (BLSC)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.