U bent hier

In de kijker

Erkenning opleidingen

Het Vlaams Parlement heeft het Rekenhof op 10 maart 2016 een onderzoek gevraagd naar het systeem van de erkenning van opleidingen in het stelsel van betaald educatief verlof (BEV). Het BEV geeft werknemers uit de privésector die erkende opleidingen volgen, het recht op het werk afwezig te zijn met behoud van hun loon. De werkgever kan vervolgens van het departement Werk en Sociale Economie (WSE) terugbetaling krijgen van de lonen die hij tijdens het verlof uitbetaalde. Het Rekenhof ging voor het Vlaams Parlement na of de erkenning van de BEV-opleidingen efficiënt en doeltreffend is, en of het toezicht daarop op afdoende wijze wordt uitgevoerd. De leden van de commissie bespreken dit thema met minister Philippe Muyters, vertegenwoordigers van het Rekenhof en vertegenwoordigers van de studiedienst van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV).

Video

Verslag

767 (2015-2016) nr. 3
767 (2015-2016) nr. 5
Bijlage: Presentatie (pdf)
40 (2015-2016) nr. 2
61-F (2015-2016) nr. 2

Agenda

van de Vlaamse Regering
767 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
An Christiaens
Gewestaangelegenheid
Goedkeuring van het verslag
van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen
61-F (2015-2016) nr. 1
Bespreking met: - Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport - Willem Cabooter en Josiane Baele, auditeurs van het Rekenhof - Pieter Kerremans, administrateur-generaal, en Mieke Valcke, medewerkster van de studiedienst van de SERV
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.