Universiteit van Vlaanderen en Vlaams Parlement lanceren masterclass democratie

Doen dieren aan politiek? Op wie stemmen Vlaamse moslims? Hoe makkelijk kan België afglijden naar een dictatuur? Het antwoord op die en nog meer boeiende vragen ontdek je in een online reeks over democratie die Universiteit van Vlaanderen speciaal voor de 50e verjaardag van het Vlaams Parlement maakte.

Lees meer en ontdek alle online colleges via deze link.

 

Het parlement in coronatijden

Het Vlaams Parlement werkt verder, ook in voortdurende coronatijden. Er zijn enkele aanpassingen doorgevoerd om de parlementaire werking coronabestendig te maken.

Lees hier meer over het parlement in coronatijden  

Agenda

Actueel

Dossier

Aanpassing van de begroting 2021

De Vlaamse Regering houdt minstens en keer per jaar een begrotingscontrole. Ze dient dan ontwerpen van aanpassingen op de begrotingsdecreten (middelen en uitgaven) van het lopende jaar in bij het Vlaams Parlement, en als dat nodig is, een programma..
coronavirus

Dossier

Corona

In dit dossier worden de parlementaire documenten in verband met het Vlaamse coronabeleid samengebracht en verwijzingen naar bijkomende informatie opgenomen.

Dossier

Gezondheid

Met zijn Gezondheidsbeleid stuurt de Vlaamse Overheid de werking van de ziekenhuizen, verpleeginstellingen, psychiatrische inrichtingen enz. Verder regelt de Vlaamse Overheid ook de preventieve gezondheidszorg.

Vlaams Parlement in beeld

(Her)bekijk de commissievergaderingen(Her)bekijk de commissievergaderingen

Ook te (her)bekijken via de agenda en de pagina's van de commissies.

(Her)bekijk op vlaamsparlement.tv(Her)bekijk op vlaamsparlement.tv

(Her)bekijk ook via de kanalen 42 (Telenet), 80 (Orange) en 175 (Proximus TV)

Nieuws

De voorzitter, het Bureau en de leden van het Vlaams Parlement melden met droefheid het overlijden van gewezen lid Carlo De Cooman. Hij werd geboren in Merelbeke op 28 juli 1935 en overleed op 4 september 2021. Carlo De Cooman was lid van de Vlaamse