Het parlement gedurende de coronacrisis

Het Vlaams Parlement is gesloten voor bezoekers. 

De plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) gaan gewoon door. Een beperkt aantal volksvertegenwoordigers zal aanwezig zijn. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via een online videoverbinding. De publiekstribune is gesloten.

Vanaf 6 april hervatten geleidelijk ook de commissievergaderingen.
De commissiewerkzaamheden zullen zolang de coronacrisis duurt, digitaal en via videogesprekken gebeuren. De commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website.

De werkzaamheden van het Parlement lopen tijdens de paasvakantie gewoon door.

Alle evenementen en rondleidingen zijn afgelast.

Zodra de situatie verandert zullen wij dat via al onze kanalen communiceren. Hou dus zeker onze website en sociale mediakanalen in de gaten. Hopelijk tot snel. 

Agenda

Actueel

Dossier

Welzijn en Gezin

De Vlaamse overheid draagt zorg voor uw welzijn, en voert een gezinsbeleid. Vooral die laatste bevoegdheid is na de zesde staatshervorming sterk uitgebreid.

Dossier

Gezondheid

Met zijn Gezondheidsbeleid stuurt de Vlaamse Overheid de werking van de ziekenhuizen, verpleeginstellingen, psychiatrische inrichtingen enz. Verder regelt de Vlaamse Overheid ook de preventieve gezondheidszorg.

Dossier

Economie

In de bevoegdheid Economie ondersteunt de Vlaamse Overheid de Vlaamse economie: de ondernemers, de KMO's, handelaars enz. Sinds de zesde staatshervorming is de bevoegdheid Economie sterk uitgebreid.

Vlaams Parlement in beeld

(Her)bekijk de commissievergaderingen(Her)bekijk de commissievergaderingen

Ook te (her)bekijken via de agenda en de pagina's van de commissies.

(Her)bekijk op vlaamsparlement.tv(Her)bekijk op vlaamsparlement.tv

(Her)bekijk ook via de kanalen 42 (Telenet), 80 (Orange) en 175 (Proximus TV)