U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 24 juni 2015, 14.00u

Voorzitter
Motie van orde
De voorzitter

Opheldering over de stand van zaken

Dames en heren, met toepassing van artikel 50 van het Reglement van het Vlaams Parlement heeft de heer Stefaan Sintobin bij motie van orde het woord gevraagd.

De heer Sintobin heeft het woord.

Voorzitter, ik kan begrijpen dat onze vraag misschien een beetje vervelend was voor de meerderheid, maar ik begrijp eigenlijk niet waarom onze actuele interpellatie over het gekibbel binnen de Vlaamse Regering en de Vlaamse meerderheid werd afgewezen. De afgelopen dagen en weken werden we daarover onder de mediaberichten bedolven, in de kranten, op tv, in De Zevende Dag, in het VTM-zondagnieuws, kortom overal uitgenomen hier in het parlement. Het argument is dat het gekibbel vorige week aan bod kwam tijdens de actuele vragen over de M-score, over het Natuurdecreet, maar dat was natuurlijk voor de tweetberichten van minister Homans en minister-president Bourgeois. Wij dachten dan ook dat een algemeen debat hierover toch op zijn plaats was in het parlement, maar ik begrijp dat het gekibbel mooie beelden oplevert voor de camera’s van Villa Politica, maar dat we het debat hier, in het parlement zelf niet kunnen voeren. Ondertussen weet – denk ik – de hele Vlaamse bevolking echter dat we veeleer te maken hebben met een Italiaanse-operetteregering dan met een soort Zweedse coalitie. (Opmerkingen van de heer Marc Hendrickx)

De voorzitter

Het incident is gesloten.

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.