U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 1 april 2015, 14.05u

Voorzitter
Vlaams Instituut voor Vrede en Geweldpreventie
De voorzitter

Coöptatie van drie leden in de raad van bestuur

Dames en heren, bij brief van 26 februari 2015 deelt de heer Berber Bevernage, voorzitter ad interim van het Vlaams Instituut voor Vrede en Geweldpreventie, mee dat de raad van bestuur van dat instituut in zijn vergadering van 26 februari 2015 de heren Bilal Benyaich en Filip Reyniers en mevrouw Mieke Van Hecke heeft gecoöpteerd.

Inmiddels heeft men mij bij brief van 1 april 2015 meegedeeld dat mevrouw Mieke Van Hecke verkozen is tot voorzitter en de heer Dirk Rochtus tot ondervoorzitter van het instituut.

Samen met de raad van bestuur zal dit nieuwe dagelijks bestuur het Vredesinstituut de komende vijf jaar verder uitbouwen als performante paraparlementaire instelling van het Vlaams Parlement.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.