U bent hier

De voorzitter

Voorstel tot spoedbehandeling

Dames en heren, met toepassing van artikel 50 van het Reglement van het Vlaams Parlement heeft de heer Koen Daniëls bij motie van orde het woord gevraagd.

De heer Daniëls heeft het woord.

Wij willen graag een voorstel tot spoedbehandeling doen. Het gaat om een voorstel van decreet tot wijziging van een decreet met betrekking tot de inschrijving in het secundair onderwijs. Wij vragen op basis van artikel 50 van het reglement de spoedbehandeling vandaag omdat dit decreet in werking zou moeten treden voor 1 januari 2015. De inschrijvingen in Brussel gaan dan van start, en daar moet nog iets in gewijzigd worden.

De voorzitter

We zullen daar straks over beslissen.

Het incident is gesloten.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.