U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 11 januari 2012, 14.05u

Rouwhulde
De voorzitter

Dames en heren, mag ik u vragen om recht te staan voor het uitspreken van een rouwhulde.

Dames en heren, op 24 december 2011 overleed gewezen Vlaams volksvertegenwoordiger Emile Verrijken op 79-jarige leeftijd.

De heer Emile Verrijken zetelde voor de kieskring Antwerpen in het Vlaams Parlement van 1995 tot 2004 en was onder meer vast lid van de Commissie voor Buitenlandse en Europese Aangelegenheden en van de Commissie voor Cultuur, Media en Sport.

Op 4 januari 2012 overleed de heer Raf Liedts op 43-jarige leeftijd.

De heer Raf Liedts werkte hier als administratief medewerker voor de Vlaamse volksvertegenwoordigers Emile Verrijken en Erik Tack, leidde de VB-fractie in de provincieraad van Antwerpen en in de gemeenteraad van Herentals en zetelde in de politieraad van de politiezone Neteland. Bij de laatste Vlaamse parlementsverkiezingen werd de heer Raf Liedts bovendien verkozen tot vierde opvolger voor het Vlaams Belang in de kieskring Antwerpen.

Hij was gehuwd en vader van zes kinderen.

Namens het Vlaams Parlement zal ik ons medeleven aan de nabestaanden overmaken.

Dames en heren, mag ik u verzoeken enkele ogenblikken stilte in acht te nemen ter nagedachtenis van de heren Emile Verrijken en Raf Liedts?

– De Vlaamse volksvertegenwoordigers nemen enkele ogenblikken stilte in acht.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.